"ၾကက္ေကာက္ညွင္း အဆာသြပ္ေပါင္း" ကခ်င္စတိုင္



[Image: q8ijz.jpg]
[Image: 765z6.jpg]






ဒီတစ္ခါ မိုးနဲသားေလး... စတန္႕ထြင္တာမဟုတ္ပါဘူး...မုိးနဲသားေလးက ခ်က္တာၿပဳတ္တာ ၀ါသနာပါတယ္..ဒါေၾကာင္႕ အခ်ိန္မေရြးၿပန္ၾကည္႕နုိင္ေအာင္ရယ္...။တၿခား စိတ္၀င္စားတဲ႕ သူငယ္ခ်င္းမ်ားလဲ ေလ႕လာနိုင္ေအာင္ရယ္...ခ်က္နည္းၿပဳတ္နည္းေတြလဲ တင္ဦးမယ္...။အားလံုးမၾကိဳက္
ရင္လဲ ေက်ာ္ၾကည္႕ေပါ႕ေနာ္...။





ၾကက္ေကာက္ညွင္းအဆာသြပ္လုပ္ဖို႔ အတြက္ သိပ္မႀကီးတဲ့ အေနေတာ္ ၾကက္တစ္ေကာင္ လိုအပ္ပါတယ္။ ၾကက္အေကာင္ႀကီးရင္ အသားရင့္ၿပီး စားမေကာင္းတဲ့ အတြက္ ၾကက္အေကာင္ အေသးကို ေရြးရပါတယ္။ ၾကက္ဝမ္းဗိုက္ထဲကို ထည့္ၿပီးေပါင္းဖို႔ အတြက္ သင့္ေတာ္သေလာက္ ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္ကိုလည္း ႀကိဳေပါင္းထားၿပီး အေအးခံထားရပါမယ္။ၾကက္အေကာင္ေသး တစ္ေကာင္ကို အေမြးအမွင္မ်ား စင္ေအာင္ႏႈတ္၊ ေရစင္စင္ ေဆးၿပီး ရင္အံုေအာက္( ေပါင္ရင္းနားေလာက္) မွေန၍ အေပါက္ေသး တစ္ခုကို ဓားျဖင့္ခြဲကာ ကလီစာမ်ားကို အခုလို ပန္းကန္ တစ္ခ်ပ္ျဖင့္ အရင္ ဖယ္ထုတ္ထားလိုက္ပါတယ္။ေခ်ာက္ေကာပါးေကာ အမႈန္႕မ်ား (နာနတ္ပြင့္၊ ဖာလာေစ့)ၾကာညိဳ႕ အခ်ိဳအငံ ႏွစ္မ်ိဳးလံုးကို ထည္႕ပါတယ္

ၾကက္တစ္ေကာင္လံုးကို အသားမႈန္႔၊ ၾကာညိဳ႕အခ်ိဳအငံႏွစ္မ်ိဳး၊ ဂ်င္းရည္၊ ေခ်ာက္ေကာ ပါးေကာ အမႈန္႕တို႔ျဖင့္ အသားထဲ စိမ့္ဝင္ေအာင္ နယ္ထားပါတယ္။ကလီစာမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးၿပီး ပါးပါးလွီးကာ အသင့္ေပါင္းထားေသာ ေကာက္ညွင္းျဖင့္ ဂ်င္းရည္၊ ၾကာညိဳ႕၊ ဆား၊ ေခ်ာက္ေကာ ပါးေကာ၊ အသားမႈန္႔၊ ဂ်င္း စသည္တို႔ကို လိုအပ္သလို ထည့္ကာ သမေအာင္ ထပ္နယ္ ထားပါတယ္။ထိုေနာက္ အသင့္ျပင္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္ႏွင့္ ကလီစာမ်ားကို ၾကက္ဝမ္းဗိုက္ထဲသို႔ သိပ္ ထည့္ရပါတယ္။အဆာသိပ္ၿပီးသြားတဲ့ အခ်ိန္မွာ ဓားျဖင့္ခြဲထားေသာ ၾကက္ဝမ္းဗိုက္ကို အပ္ႏွင့္ အပ္ခ်ည္ကို အသံုးျပဳၿပီး အဆာမ်ား ျပန္မထြက္လာေစရန္ ေသခ်ာစြာ ပိတ္ပါတယ္။ေပါင္းအိုးထဲသို႔ မထည့္မွီ ၾကက္ေျခေထာက္ ဒူးဆစ္ေနရာေလာက္မွ အေၾကာကို ဓားေသးေသးျဖင့္ ျဖတ္ထားဖို႔ လိုအပ္ပါတယ္။ ေပါင္းအိုးထဲ ထည့္တဲ့ အခ်ိန္ေရာ၊ ၾကက္ကို ေပါင္းေနစဥ္ အခ်ိန္မွာပါ အဆင္ေျပေစဖို႔ ျဖစ္ပါတယ္။စေပါင္းရန္ အဆင္သင့္ ျဖစ္ေနေသာၾကက္ကို Rice Cooker သို႔မဟုတ္ ေပါင္းအိုးထဲ ထည့္ၿပီး ေရ အနည္းငယ္ ထည့္ကာ အခ်ိန္ တစ္နာရီ ( သို႕မဟုတ္) ၾကက္အသားႏူးသည္အထိ ေပါင္းလိုက္ပါတယ္။အသားမ်ား ႏူးညံ့ အရသာရွိလွၿပီး ရနံ႔ေမြးႀကိဳင္လွေသာ ၾကက္ေကာက္ညွင္း အဆာသြပ္ေပါင္း ကို ရပါၿပီ။

0 comments:

အဆင္မေၿပပါက ေၿပာခဲ႕လိုက္ပါ