ၾကက္သားအၾကြပ္ေၾကာ္ အခ်ဳိဟင္းDak Kang Jung


[Image: auis9.jpg]
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ၾကက္ေတာင္ပံု – ၆ခု

ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း

ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း

ဂ်ဳံ – ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တ၀က္

ေကာ္မွုန္႔ – ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တ၀က္

ၾကက္ဥ – ၁လံုး (ခေလာက္ထားပါ)

ေျမပဲ – လက္တဆုတ္စာ

ကိုရီးယားငရုတ္သီးအနွစ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္



ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

၁။ ဂ်င္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းစာ (အရွည္ေလးမ်ား လီွးပါ)

၂။ ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း

၃။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း

၄။ ဗီနီကာ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း

၅။ ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း



ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ အရင္္ဆံုး ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို သန္႔စင္ျပီ ေတာင္ပံနွင္႔ေပါင္ၾကားကို ပိုင္းျဖတ္ေပးပါ။

၂။ ျပီလွ်င္ ေတာင္ပံမ်ားကို ဇလံုတစ္ခုထဲထည္႔သို႔ ထည္႔၍ (ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ ၾကက္ဥ) တုိ႔ျဖင္႔ ေရာနုယ္လိုက္ပါ။

၃။ ျပီမွ ဂ်ဳံနွင္႔ေကာ္မွုန္႔ကို ေရာနုယ္ျပီ ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားျဖင္႔ ေရာေမႊလိုက္ပါ။

၄။ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔၍ ၾကက္ေတာင္ပံမ်ား အညိွေရာင္သန္းျပီ က်က္သည္အထိ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။ ျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲမွ ပန္းကန္ျပားထဲသို႔ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။

၅။ ျပီေနာက္ ေဆာ႔ခ်က္ပါမည္။ ေဆာ႔ခ်က္ရည္ ဒယ္အုိးတစ္ခုထဲသို႔ ေရ(ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တခြက္) ထည္႔ျပီ ပူလာလွ်င္ ဂ်င္းမ်ား ထည္႔ေပးပါ။

၆။ ျပီမွ (ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ဗီနီကာ) တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ၅မိနစ္ခန္႔ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ တည္ထားပါ။

ရ။ ေဆာ႔ရည္ပ်စ္လာလွ်င္ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သား၊ ငရုတ္သီးအနွစ္၊ ေျမပဲတုိ႔ျဖင္႔ ေ၇ာေမႊလိုက္ပါ။

၈။ ေကာ္မွုန္႔ကို ေရအနည္းငယ္ျဖင္႔ ေဖ်ာ္ျပီ ေလာင္းထည္႔ျပီ ေမႊေပးပါ။

၉။ မီးပိတ္၍ အေပၚမွ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးမ်ား ျဖဴးကာ အရသာရွိရွိ စားသံုးနိုင္ပါျပီ…

0 comments:

အဆင္မေၿပပါက ေၿပာခဲ႕လိုက္ပါ